Monday, February 24, 2014

Luna iubirii

Luna februarie este cu siguranta luna iubirii, fie ca sarbatoresti Valentine's Day, fie Dragobetele. E adevarat ca nu ai nevoie de o zi anume pentru a celebra iubirea, dar cand te gandesti la Dragobete...te gandesti si la cel mai frumos anotimp, primavara. Si de ce sa nu recunoastem ca orice prilej de a fi mai mult timp alaturi de persoana iubita e binevenit.




Despre iubire s-au scris mii de randuri, sute de carti.Iubirea a fost abordata de-a lungul timpului din diverse unghiuri, fiecare scriitor avand o alta viziune asupra iubirii, dar, cu toate acestea iubirea ramane cel mai frumos sentiment fara de care nu putem trai. Iubim soarele, iubim diminetile de primavara, iubim oamenii extraordinari din jurul nostru,dar cel mai mult iubim sa fim alaturi de ACEA persoana care ne completeaza. Multii cred ca sufletul pereche este cineva care te completeaza la fix. As spune ca sufletul pereche este mai degraba oglinda care iti atrage atentia asupra ta, care iti darama toate prejudecatile si te face sa te trezesti.









Citeam zilele trecute o carte tare frumoasa si relaxanta, "Si am spus da", de Elizabeth Gilbert, cand am dat peste o poveste pe care nu m-am abtinut sa nu v-o impartasesc si voua. Se spune ca demult, oamenii nu aratau asa cum arata astazi, aveau doua capete, patru maini si patru picioare.Cu alte cuvinte, erau alcatuirea perfecta a doi oameni contopiti in aceeasi fiinta. Toti aveau perechea perfecta,toti erau fericiti, nu le lipsea nimic, erau cu adevarat intregi. Dar si asa, in starea perfecta de echilibru, mandria si neglijenta au fost cele care au distrus intregul. Astfel, Zeus i-a pedepsit pe oameni rupand acea legatura.Din acel moment, oamenii urmau sa se nasca cu sentimentul ca le lipseste o parte-jumatatea pierduta, pe care aveau sa o caute toata viata. Iubirea este insasi legea vietii, asa ca, da, in luna februarie sarbatorim iubirea cu pasiune, cu fluturi in stomac si cu multe sarutari.





Iar daca "Fat Frumos''inca nu a aparut, februarie este luna perfecta pentru:

  • filme siropoase alaturi de prietene, precum The Notebook, The Vow.Te mai simti singura cand il ai alaturi pe Ryan Gosling sau Channing Tatum?!
  • o carte buna ca Mandrie si prejudecata, de Jane Austen, Beatrix de Honore de Balzac sau multe altele din literatura universala si nu numai.







No comments:

Post a Comment